preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 415574
Ovaj mjesec: 2248
Ovaj tjedan: 419
Danas: 211

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Vijesti

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE I ORGANIZACIJI RADA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Osnovna škola Matija Gubec Piškorevci obavještava poštovane roditelje i drage učenike od II. do VIII. razreda da je početak nastave u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine u 8:00 sati.

Svečani doček učenika I. razreda i njihovih roditelja je u 8:30 sati. Ljubazno molimo da u pratnji učenika dođe samo jedan roditelj. Doček učenika bit će organiziran ispred Škole.  


U našoj su školi u tijeku pripreme i organizacija rada na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. HZJZ i MZO od 24. kolovoza 2020. godine (Upute su objavljene na mrežnoj stranici Škole 27. kolovoza 2020. godine). Uzimajući u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju, zdravlje i zaštitu naših učenika i svih djelatnika škole, dat ćemo sve od sebe da ispoštujemo navedeno u Uputama.

U Uputama su predložena tri modela odgojno-obrazovnoga rada, a  prostorni i kadrovski uvjeti omogućuju nam provedbu obrazovnog procesa u školi (model A) uz poštivanje epidemioloških mjera. Pretpostavka za to je pojačana osobna higijena, dezinfekcija ruku i poštivanje najvećega mogućega fizičkog razmaka kod učenika od I. do IV. razreda, a kod učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole u učionicama osiguran fizički razmak od 1,5 m. Spomenuti razmak nije moguće osigurati jedino u razrednom odjelu učenika 5. razreda te su oni obavezni nositi maske (uz napomenu da će učenici sjediti samostalno u klupama uz razmak minimalno 1m). U svim učionicama osigurana je tekuća voda i sapun za pranje ruku.

Organizacija nastave i predviđene mjere za širenje infekcije SARS-CoV-2

Organizacija rada s učenicima

Učenici od I. – IV. razreda u Školu ulaze na ulaz u dvoranu u vremenu od 7:40 - 7:50h, a učenici od V. – VIII. razreda ulaze na glavni ulaz u vremenu 7:50-8:00h. Prije početka nastave učenici trebaju oprati ruke, a preobuću ostavljaju u Školi na unaprijed predviđena mjesta. Ovakav način rada uključuje sve učenike, a svaki razredni odjel boravi u jednoj učionici i učionice se ne mijenjaju. Nastava se održava u jednoj smjeni, nakon koje se sve učionice dezinficiraju. U ponedjeljak, prvog dana nastave, svaki će razred dočekati razrednik te održati Sat razrednika na koje će detaljno upoznati učenike s načinom i organizacijom nastave, podijeliti udžbenike i raspored sati. Za svakog učenika V. – VIII. razreda osigurane su dvije platnene maske. U razrednim odjelima osiguran je dovoljan broj klupa te će svaki učenik sjediti sam na propisanom razmaku od drugog učenika ili u klupama koje su dovoljno velike da učenici sjedne zajedno na udaljenosti većoj od 1,5m. U svrhu smanjenja kontakata između skupina, svi učenici za vrijeme odmora neće napuštati svoje učionice. Sanitarne čvorove tijekom odmora mogu koristiti učenici I. i V. razreda, a nakon početka sata svakih 5 minuta se izmjenjuje viši razred. Koristit ćemo školsko zvono. Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture održavat će s u blok satima između kojih će se dezinficirati dvorana.

Organizacija prostora

Ustanova vodi evidenciju ulaska/izlaska te se prilikom njih učenici pozivaju na održavanje razmaka od najmanje 1,5m prilikom ulaska/izlaska.  Prehrana će tijekom ove školske godine biti organizirana u razrednim odjelima. Tijekom rujna dijelit će se mliječni, a od listopada kuhani obroci. Nastavnici i dežurni djelatnici nadzirat će kretanje u školskom prostoru.

Djelatnici

Svim djelatnicima dežurna osoba mjerit će tjelesnu temperaturu na ulazu u školu te voditi evidenciju o istoj. Na oba su ulaza postavljene dezobarijere i beskontakti dozatori s dezinfekcijskim sredstvom. Poštivanjem navedenih mjera štitimo zdravlje djece/učenika, odgojno-obrazovnih radnika i svih zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Maske

Učenici od 1. do 4. razreda u školi ne nose zaštitne maske, one su obavezne u sljedećim situacijama:

  - za vrijeme organiziranog prijevoza učenika (učenici putnici prvi dan će dobiti raspored sjedenja u autobusu kojeg se trebaju pridržavati),

  - za roditelje i druge osobe kada je njihov ulazak u ustanovu nužan,

  - kod komunikacije djelatnika (iako se preporučuje komunikacija između djelatnika prvenstveno na daljinu),

  - za pomoćnike u nastavi,

  - učiteljima ostalih predmeta u razrednoj nastavi,

  - za učenike 5. razreda,

  - učiteljima i svim drugim djelatnicima škole kod prolaska hodnikom i sl. te

  - učiteljima predmetne nastave, stručnim suradnicima i drugim djelatnicima škole u vrijeme kontakata s odraslim osobama.

 

Preporučujemo svim roditeljima da pročitaju spomenute Upute, a u nastavku navodimo najbitnije napomene koje se odnose na roditelje.

Svi bismo, a to znači i roditelji/skrbnici, trebali učiniti sve kako bismo svoju djecu/učenike upoznali s potrebom održavanja razmaka (1,5 m), redovitim pranjem ruku, izbjegavanjem odlazaka u drugi razred, odnosno potrebi čuvanja vlastitog i zdravlja drugih.

Roditelji/skrbnici ne dovode dijete/učenika u ustanovu ako ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom 37,2 i viša), kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ima izrečenu mjeru samoizolacije ili imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19. O navedenim simptomima roditelj treba obavijestiti telefonom razrednog učitelja te nadležnog liječnika. 

Obavezno je svakodnevno mjerenje temperature kod kuće (roditelji/skrbnici učenika razredne nastave vrijednosti upisuju u bilježnicu koju učitelj svakodnevno provjerava, a učenici predmetne nastave temperaturu mjere sami).

Roditelji/skrbnici ne ulaze u školu osim u iznimnim situacijama u skladu s odlukom ravnatelja (učenik 1. razreda ili učenik s teškoćama, posjet ravnatelju/pedagoginji/tajništvo). Roditeljski se sastanci i informacije održavaju prvenstveno na daljinu.Ako je moguće, roditeljski se sastanak organizira na otovrenome.

Učenike treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta. Kada kašlju i kišu trebaju prekriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Od drugih osoba pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti svoje lice.

Važno je omogućiti i uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju skupinu/učionicu, prije i nakon jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo. Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun, pri čemu treba istaknuti da i topla i hladna voda imaju jednak učinak. Važno je izbjegavati dijeljenje školskog pribora, šalica, posuđa i pribora za jelo s drugim osobama.

Pozivamo sve na odgovorno ponašanje kako bismo našu Školu zajedno učinili sigurnim okruženjem za učenike i djelatnike. Svim učenicima i djelatnicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

 

Korisni linkovi

UPUTE HZJZ ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

MODELI I PREPORUKE MZO ZA ODGOJNO – OBRAZOVNI RAD U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.: https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%2029.8.2020.pdf

PRILOŽENI DOKUMENT: Rad školske knjižnice u školskoj godini 2020./2021.

Antonija Grubeša, pedagoginjaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonija Grubeša   datum: 2. 9. 2020.

  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju