preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 415574
Ovaj mjesec: 2248
Ovaj tjedan: 419
Danas: 211

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Vijesti

Dan sigurnijeg interneta

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 9. veljače, organizirane su brojne aktivnosti s ciljem poticanja sigurnije i odgovornije upotrebe digitalne tehnologije i mobilnih uređaja među učenicima, a obilježile su ga učiteljica izborne nastave Informatike Andrea Cezner i pedagoginja Antonija Grubeša.


Učenici 1. razreda su izradili svoje superheroje, u alatu Superherotar, koji će ih ubuduće štititi od opasnosti s kojom se mogu susresti na internetu. Razgovarali smo o primjerenom i neprimjerenom ponašanju u stvarnom životu i na internetu, te smo skupa uz pomoć klupka vune izradili jednu veliku zajedničku mrežu - internet. Na kraju su se zabavili uz društvenu igru te su na taj način provjerili svoje znanje o digitalnim uređajima i internetu.

Učenici 2. razreda su pogledali edukativni animirani film Avanture Lee i Kim te smo raspravljali o opasnostima i posljedicama viđenima u tome filmu. Upoznali su se sa superherojem koji im je dao neke savjete kako sigurnije koristiti internet te ih je upozorio na važnost opreza u digitalnom okružju. Nakon toga su izradili plakat na temu „Daj pet za sigurniji internet svijet“ u programu Canva. https://www.youtube.com/watch?v=k5bR02Vug30

U online alatu Wordart učenici su izrađivali „digitalni trag“ ispunjavajući ga osobnim podatcima koje ne smijemo objavljivati na internetu. U crtež stopala su upisivali riječi, dodjeljivali riječima veličinu, vrstu fonta te boju kojom žele istaknuti pojedinu riječ/pojam. Naučili su da se digitalni tragovi ne mogu izbrisati te da trajno ostaju na računalu. Stoga, svi moramo zaštiti svoje osobne podatke i paziti što objavljujemo na internetu.

https://padlet.com/andreacezner/ehcgvle5b81rka79

Učenice 3. razreda su napravile strip na temu „Stop e-nasilju“ kojeg su kreirali pomoću jednostavnog online alata za izradu stripova - Pixton. Prije same izrade stripa, razgovarali smo o odgovornom i neodgovornom ponašanju na internetu, a veću pozornost smo posvetili cyberbullyingu. Informirali smo učenike o tome što je to, na koji se način odvija, koje su posljedice i kako to spriječiti. Na kraju su odigrali igru Interland u kojoj su naučili kako se zaštiti od internetskih prijetnji. https://beinternetawesome.withgoogle.com/hr_hr/interland

 

Učenici 5. razreda su u uvodu sata pogledali kratki video o zaštiti djece od neprimjerenih sadržaja ili ponašanja na internetu https://www.hakom.hr/default.aspx?id=10107 nakon kojeg su rješavali Kahoot kviz u kojem smo ponovili pravila o sigurnom ponašanju na internetu nakon kojeg je uslijedila rasprava. S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, i sve veću izloženost mladih i djece digitalnoj tehnologiji, razgovarali smo o značaju i mogućnostima provođenja slobodnog vremena, a da pri tome ne provode vrijeme na internetu te su učenici svoje prijedloge napravili u obliku postera.


 

Roditeljima razredne nastave pedagoginja je izradila i podijelila letak „Naša obiteljska pravila“ o korištenju digitalne tehnologije.

 

 

 

 

Za učenike predmetne nastave pedagoginja je napravila anketu, čiji će rezultati biti objavljeni na mrežnoj stranici Škole te poslužiti za daljnje planiranje preventivnih aktivnosti.

 

Pedagoginja Antonija GrubešaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonija Grubeša   datum: 12. 2. 2021.

  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju