preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 343112
Ovaj mjesec: 1580
Ovaj tjedan: 172

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

 

Nora Fora kvizovi,ankete,mozgalice...

 

 

Kviz znanja i opće kulture

 

1. sat: 8,00–8,45

8,45 – 8,55 veliki odmor

2. sat: 8,55 – 9,40

3. sat: 9,45– 10,30

10,30 – 10,40 veliki odmor

4. sat: 10,40–11,25

5. sat: 11,30 – 12,15

6. sat: 12,20 – 13,05

 

7. sat:13,10 – 13,55

8. sat:14,00 –  14,45

9. sat:14,50– 15,35   

 

Vrijeme u Piškorevcima

Multimedijalne i edukativne igre za djecu predškolskog i školskog uzrasta

TV vodič
mojtv.hr - kompletan tv program
 

Prvi info vodič za klince i roditelje

 

Razmjena udžbenika

Vijesti

Čitamo mi, u obitelji svi

   S osobitim zadovoljstvom mogu napisati kako naša škola i ove školske godine sudjeluje u projektu „Čitamo mi, u obitelji svi“. Nacionalni projekt za poticanje čitanja pokrenula je Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u našoj je školi postao već tradicija. Naime, u projektu uspješno sudjelujemo već šestu godinu zaredom.  Za one koji još uvijek  ne znaju o kakvom se projektu radi, prisjetimo se osnovnih informacija.


Projekt „Čitamo mi,u obitelji svi“ namijenjen je učenicima trećeg razreda i njihovim obiteljima. Osmišljen je po načelu putovanja knjižnične naprtnjače (ruksak) od jednog učenika do drugog. U knjižničnoj se naprtnjači nalazi osam zanimljivih knjiga iz različitih područja ljudskog znanja. Neke su knjige namijenjene odraslima,neke djeci,a neke za zajedničko čitanje. Knjižničari su  knjige u knjižničnoj naprtnjači koncipirali tako da svaki član obitelji može pronaći nešto za sebe. Posebno treba istaknuti kako je riječ o knjigama novijih izdanja koje nisu na popisu lektire. Naime,knjižničari su došli do spoznaje kako učenici radije čitaju knjige koje im nisu obvezna lektira. Svakog petka metodom slučajnog odabira jedan će učenik knjižničnu naprtnjaču s knjigama ponijeti kući u svoju obitelj, a iduće je srijede vratiti u školu. Tijekom boravka knjižnične naprtnjače u obitelji, članovi obitelji trebali bi pronaći bar malo vremena za čitanje ili makar prolistati knjige iz knjižnične naprtnjače. Iznimno je važno istaknuti kako cilj projekta nije u pet dana pročitati svih osam knjiga,već se kao obitelj družiti uz knjige. Učenici svoje dojmove o obiteljskom čitanju iznose pismenim i usmenim putem. Pismeno ih bilježe u bilježnicu dojmova koja se,osim spomenutih knjiga,nalazi u knjižničnoj naprtnjači,a usmeno srijedom kad knjižničnu naprtnjaču vrate u školu. Nakon završetka projekta knjige iz knjižnične naprtnjače ostaju školskoj knjižnici te se tako obnavlja knjižnični fond. Mi knjižničari smo ovaj projekt pokrenuli kako bismo djecu i njihove obitelji potaknuli na čitanje. Naime,ako učenici u nižim razredima ne usvoje dovoljno dobro tehniku čitanja,kasnije je vrlo teško nadoknaditi propušteno te redovito imaju problema općenito s učenjem,a ne samo s čitanjem lektire. Obiteljsko smo čitanje izabrali zato što nema kvalitetnijeg poticaja i učinkovitije metode svladavanja tehnike čitanja,nego kad dijete svakodnevno gleda svoje roditelje kako čitaju i u toj aktivnosti uživaju. Ovim se projektom, osim što učenike i njihove obitelji potiče na čitanje, promiče važnost školske knjižnice u odgoju i obrazovanju učenika, u izgradnji njihove osobnosti te poučavanju estetskom užitku koji proizlazi iz čitanja. Skreće se pozornost kako knjižnica nije samo posuđivaonica knjiga, već puno više od toga.

   U našoj će školi ove školske godine u projektu sudjelovati 15 učenika matične škole te jedna učenica područne škole. S provedbom projekta počeli smo 20. siječnja 2017. godine, učenik Karlo Mijošević prvi je ponio knjižničnu naprtnjaču u svoju obitelj. Voditeljica projekta je, kao i prethodnih godina, knjižničarka Katarina Blažević,a projekt se provodi uz pomoć učiteljica Marijane Šimić i Ruže Adrić.  Sudjelovanje u projektu svojom donacijom omogućio nam je Grad Đakovo pokazavši tako da prepoznaje, potiče i želi promovirati čitanje u obitelji. Grad Đakovo je financiravši ovaj projekt pokazao  da shvaća kako je u školskim knjižnicama važno obnavljati knjižnični fond ne samo lektirnim naslovima, već i naslovima za rekreativno čitanje, za čitanje iz užitka, što je u skladu s UNESCO-ovim i IFLA-inim smjernicama za školske knjižnice.  Ove godine troškovi projekta iznose 683 kune.

   I na kraju, svim učenicima i njihovim obiteljima želim puno zadovoljstva u druženju s knjigama iz naše knjižnične naprtnjače.

                                                                       knjižničarka Katarina BlaževićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 1. 2017.

 


  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

 

 

 

 


 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju