2016-11-08 14:12:48

Učenici naše škole sudjelovali na književno – zabavnom kvizu o Dragutinu Tadijanoviću

Učenici naše škole sudjelovali u književno-zabavnom kvizu o životu i djelu velikana hrvatske književnosti Dragutina Tadijanovića u četvrtak, 3. studenog 2016. u Slavonskom Brodu.

Takav kviz slavonskobrodske škole provode već šest godina za učenike osmih razreda svoga grada, a ove godine  odlučili su kviz proširiti na učenike osmih razreda iz cijele Hrvatske i to uoči obilježavanja rođendana velikog pjesnika. Učenici osmoga razreda naše škole dobili su priliku pokazati što su naučili o našem velikom Tadiji, a predstavljali su nas: Anela Gajić, Ema Brzaj, David Dudaš i Antonio Vukadin.

Kviz se sastojao od eliminacijskog testa na kojemu je sudjelovala 21 ekipa, a u finalni dio, koji se održavao u popodnevnim satima, prošlo je 5 ekipa. Vrijeme između dva kruga natjecanja bilo je upotpunjeno turističkim obilaskom znamenitih mjesta u gradu i okolici (Spomen dom Dragutina Tadijanovića, odlazak u Rastušje  i posjet rodnoj kući D. Tadijanovića te gledanje dokumentarnog filma u štaglju obitelji Tadijanović, razgledanje brodske tvrđav, susretom s književnikom Božidarom Prosenjakom).

Naši učenici, nažalost, nisu prošli elminacijski kviz (iako im je nedostajalo vrlo malo), no uživali su prateći završni dio natjecanja i otkrivajući koliko su naučili o slavom pjesniku.

Cijeli program pratili su i tamburaši tako da natjecanje, i onima koji nisu pobijedili, nije ostavilo gorak okus iako je sve Slavonce pomalo iznenadilo  što su o D. Tadijanoviću više znali učenici iz Zadra. I ne samo to, bećarac su otpjevali bolje od svih Slavonaca! Svaka im čast!

Cilj je natjecanja bio pokazati kako na zabavan način pokazati svoje znanje , ali i kako se može naučiti više. Naši su se učenici  vratili s novim saznanjima, novim prijateljstvima i utješnim nagradama, knjigom Kako povećati umne sposobnosti i razviti IQ  koju im je darovala Mozaik knjiga.


Osnovna škola "Matija Gubec" Piškorevci