Sedmo izdanje HeadOnEast festivala se održavalo od 2. do 5. listopada na prostoru Tvrđe. Kako je najveća ljubav ljubav prema hrani posjetili smo gastronomske radionice u Langoš Strasse, kušali langošice – i vidjeli načine kuhanja ukusnih delicija, probali spud krompir – novi naziv naše pole krompira i obišli prodajne štandove po gastro regijama. Fiš u baranjskoj čardi nismo jeli, ali smo se poslikali, a cijelu vjetrovitu večer po Tvrđi smo slušali i glazbu uživo.
Street food nam je ponudio kulen, čvarke, hot dog s kuhanom kobasicom, spud krompir i upoznao nas sa stoljetnom tradicijom proizvoda, brzom, a ukusnom hranom i okusom zavičaja. Na Bazaaru se najbolje trguje jer su uvijek spremne slatke, slane, ljute i sve ostale, najukusnije, delicije Slavonije i Baranje. Ovdje je moguće kušanje, ali i kupovina namirnica i prerađevina najboljih regionalnih proizvođača mesnih proizvoda, sireva, meda, likera, rakije, vina, pekmeza, umaka i ulja od OPG-ova i ponuđača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (na štandovima).


Langoš strasse je gastro ulica posvećena jednoj od omiljenih delicija – langošici! Langošica – Lángos je tipična mađarska hrana. Kod nas se zovu i poderane gaće. Danas je to lepinja pržena u dubokom ulju, ali u prošlosti se pravila od posljednjih komadića krušnog tijesta i pekla na prednjoj strani zidane ili glinene peći da bi se posluživala vruća kao doručak na dan pečenja kruha. Posjetili smo kućice s raznim kombinacijama, od klasičnih do modernih varijacija.
Večer smo završili toplim napitkom u kultnoj slastičarni Petar Pan i vratili se kućama u večernjim satima obogaćeni iskustvima našeg gastro istoka.

