preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 352557
Ovaj mjesec: 1023
Ovaj tjedan: 187
Danas: 6

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Upis u srednju školu

 

PROGRAM PROFESIONALNOG USMJERAVANJA UČENIKA OSMIH RAZREDA

 

Tijekom cijele školske godine planiran je program profesionalne orijentacije za učenike 8. razreda. Stručna suradnica pedagoginja i razrednica 8. razreda odradit će s učenicima nekoliko radionica i predavanja u kojima će im objasniti način upisa u srednju školu te ih uputiti na osobe, web stranice i institucije koje im mogu pomoći. Osim učenika, radionice i predavanje bit će održani i za roditelje učenika.

Osim stručne pomoći u školi, naše osmaše posjetit će i stručnjaci iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK iz Osijeka koji će im govoriti o mogućem zapošljavanju nakon završene srednje škole i iznijeti podatke o stanju na tržištu rada u našoj zemlji i županiji. 

 

Operativni plan profesionalnog usavršavanja izgleda ovako:

 

MJESEC

RB

TEMA

CILJ

NOSITELJI ODGOVORNOSTI

VREMENIK

veljača

1

Što, kada i kako? – upisi u srednju školu

 • informirati učenike o načinima upisa
 • upoznati se s izvorima informacija
 • istražiti koje su potrebe i interesi učenika za upis u srednju školu

učenici 8.r.

pedagoginja, razrednice

veljača 2019.

veljača

2

Kako donijeti odluku?

 • upoznati učenike s radom CISOK-a
 • razlikovati zvanje i zanimanje te mogućnosti zapošljavanja nakon završene srednje škole objasniti kako donijeti odluku na temelju vlastitih osobina i interesa te kako procijeniti vlastite osobine
 • prikazati podatke o najtraženijim zanimanjima i onim zanimanjima koja trenutno nisu tražena na tržištu rada u našoj zemlji te u našoj županiji

pedagoginja, suradnici iz CISOK-a Osijek

travanj 2019.

ožujak/svibanj

3

Roditeljski sastanak – upisi u srednju školu

 • informirati roditelje o načinu i provedbi upisa
 • pokazati roditeljima korisne izvore i alate za pomoć pri donošenju odluke o upisu u srednju školu

pedagoginja, razrednica, roditelji

svibanj 2019.

4

Srednje škole u mojoj blizini

 • informirati učenike o srednjim školama i učeničkim domovima
 • prikazati i primijeniti računanje bodova za upis u srednju školu
 • posjetiti  dane otvorenih vrata srednjih škola

učenici,

pedagoginja, roditelji

ožujak -svibanj

2019.

svibanj

5

E-upisi

 • informirati učenike o datumima i tijeku upisa
 • dati sve potrebne informacije
 • izraditi informativni pano za osmaše te članak na web stranici škole

učenici, razrednica,

pedagoginja

svibanj - srpanj 2019.

 
 

Tijekom svibnja 2019. učenici će dobiti točne informacije o e-upisima u školu, a trenutno ovdje možete pročitati osnovne informacije o upisima u srednju školu.

 

Kako izračunati bodove?

 

U prilogu članku nalazi se pdf dokument Predmeti važni za zanimanje.  Tu ćete naći popis škola i zanimanja te predmete koji se boduju. U prilogu se nalazi i dokument Broj_bodova_potrebnih_za_upis. Tu ćete naći minimalni i maksimalni broj bodova učenike koji su prošle školske godine upisali prvi razred srednje škole. Ti bodovi pokazuju učenicima koliko su blizu ili daleko usoješnog upisa u određena zanimanja, ali ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Svaka generacija učenika je različita i možda će ove godine za neka zanimanja biti potrebne bolje ocjene. Tablice za računanje bodova također su u prilogu. 

 

Koje škole mogu izabrati?

 

Brošuru za Slavoniju s popisom svih srednjih škola možete pronaći u prilogu ovog članka ili na ovoj stranici: 

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10353 

http://www.karijera.hr/ - Stranice Društva za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala Razbor, koje se bavi savjetovanjem za izbor zanimanja i usmjeravanjem karijere. Na ovoj stranici nalazi se nekoliko on-line upitnika o informiranosti o zanimanjima, procjeni vlastitih sposobnosti i izboru karijere.

Svakako treba posjeti web stranice srednje škole koju učenik planira upisati. Na njihovim stranicama pronaći ćete informacije o datumu upisa i donošenja upisnica kao i upoznati rad škole. 

 

Kako donijeti odluku?

 

Ove stranice mogu pomoći:

http://www.e-usmjeravanje.hr- Ovo je portal na kojem možete pronaći informacije i alate koji će vam pomoći za izbor zanimanja, škole i studije, informacije o slobodnim radnim mjestima, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge, koje će vam pomoći da lakše upravljate svojom karijerom. Na ovom mjestu možete pronaći UPITNIK Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija  koji će vam pomoći donijeti odluku, na linku:http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

http://www.cisok.hr- Stranica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK koji je otvoren za sve građane – bilo da ste učenik, student, roditelj, nezaposlena ili zaposlena osoba, poslodavac, učitelj ili bilo tko drugi – savjetnici i prostor CISOK-a na usluzi su za sva pitanja i nedoumice koje možete imati vezano uz razvoj vaše karijere, a sve usluge CISOK-a su besplatne.

 

Kako se provode upisi? - upute za učenike

 

Upisi se provode elektronski putem web stranice  http://www.upisi.hr  - Stranica Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. Na toj poveznici naći ćete najnovije informacije i dokumente vezene uz upise. 

 

1. KORAK: ŠKOLA MI DODJELJUJE ELEKTRONIČKI IDENTITET - CARNET korisničko ime i lozinka

 

2. KORAK: SMS-OM DOBIVAM PIN – prilikom prve prijave ostavljam broj mobilnog telefona na koji mi stiže pin za prijavu u sustav. Kako bi se osigurala točnost cijeloga postupka rangiranja na programe obrazovanja, kandidati su dužni provjeriti osobne podatke, ocjene iz osnovne škole te, ako ih posjeduju, rezultate državnih i međunarodnih natjecanja, kao i sve ostale upisane podatke koji se nalaze u sustavu NISpuSŠ-u.

 

3. KORAK: BIRAM 6 ZANIMANJA I REDAM IH PREMA SVOJOJ ŽELJI. 

U ljetnom i jesenskom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi program obrazovanja koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Prilikom prijave pojedinoga programa obrazovanja potrebno je odabrati prvi i drugi strani jezik i izborne predmete između ponuđenih stranih jezika i izbornih predmeta koji se u srednjoj školi predaju.

 

4.  KORAK: SUSTAV PRAVI POREDAK – gledam svoj plasman i najbolji izbor, određujem prioritet. Lista prioriteta može se mijenjati do  zaključavanja liste.

 

5. KORAK:  POTPISUJEM PRIJAVNICU S RODITELJEM

Za učenike završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje njihov razrednik. Učenici osnovnih prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, donose u svoju školu razredniku.

 

6. KORAK:  POTPISANU PRIJAVNICU DONOSIM U ŠKOLU  – Provjerim s razrednicom je li prijavnica označena u sustavu. 

 

7.KORAK: UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u sklopu upisne kvote.  Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a,  koju si dužan dostaviti u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa. 

 

Nakon što učenik potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. 

 

 


  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju