preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 348430
Ovaj mjesec: 1658
Ovaj tjedan: 265
Danas: 15

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Upis u srednju školu

Program profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda u našoj školi provodi pedagoginja u suradnji s razrednicima

Ove školske godine imali smo  nekoliko radionica na temu upisa u srednju školu. Pedagoške radionice održala je stručna suradnica pedagoginja Monika Zrakić  koja je učenicima prezentirala način upisa u srednju školu, ispitala njihove interese i želje te uputila na osobe, web stranice i institucije koje im mogu pomoći.

U školi je održano predavanje Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK iz Osijeka u kojemu je gost predavač psiholog Danijel Mišura govorio o o mogućem zapošljavanju nakon završene srednje škole i iznio podatke o stanju na tržištu rada u našoj zemlji i županiji. Provedene radionice dio su profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda koje pedagoginja  ostvaruje do kraja školske godine. S obzirom da su učenici dobili puno informacija o provedbi upisa i izboru zanimanja, ovdje ćete na jednom mjestu naći korisne izvore i informacije. 

 

Objavljena je Odluka o upisu u prvi razred srednje škole u 2017./2018. školskoj godini. Nalazi se u privitku ovog članka kao i struktura razrednih odjela, odnosno upisne kvote za pojedina zanimanja.

Sutra, 25.5.2017. počinju prijave u sustav, a izbor programa srednje škole počinje od 26.6.2017. Do tada učenici trebaju donjeti svu dokumentaciju za posebne bodove razrednici ili pedagoginji.

U privitku se nalazi brošura Idemo u srednju - upisi 2017./2018. - tu ćete naći sve informacije o provedbi upisa i bodovanju. 

Kako izračunati bodove?

U prilogu članku nalazi se pdf dokument Predmeti važni za zanimanje.  Tu ćete naći popis škola i zanimanja te predmete koji se boduju. U prilogu se nalazi i dokument Broj_bodova_potrebnih_za_upis. Tu ćete naći minimalni i maksimalni broj bodova učenike koji su prošle školske godine upisali prvi razred srednje škole. Ti bodovi pokazuju učenicima koliko su blizu ili daleko usoješnog upisa u određena zanimanja, ali ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Svaka generacija učenika je različita i možda će ove godine za neka zanimanja biti potrebne bolje ocjene. Tablice za računanje bodova također su u prilogu. 

 

Koje škole mogu izabrati?

Brošuru za Slavoniju s popisom svih srednjih škola možete pronaći u prilogu ovog članka ili na ovoj stranici: 

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10353 

http://www.karijera.hr/ - Stranice Društva za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala Razbor, koje se bavi savjetovanjem za izbor zanimanja i usmjeravanjem karijere. Na ovoj stranici nalazi se nekoliko on-line upitnika o informiranosti o zanimanjima, procjeni vlastitih sposobnosti i izboru karijere.

Svakako treba posjeti web stranice srednje škole koju učenik planira upisati. Na njihovim stranicama pronaći ćete informacije o datumu upisa i donošenja upisnica kao i upoznati rad škole. 

Kako donijeti odluku?

Ove stranice mogu pomoći:

http://www.e-usmjeravanje.hr- Ovo je portal na kojem možete pronaći informacije i alate koji će vam pomoći za izbor zanimanja, škole i studije, informacije o slobodnim radnim mjestima, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge, koje će vam pomoći da lakše upravljate svojom karijerom. Na ovom mjestu možete pronaći UPITNIK Moj izbor:Upitnik interesa i kompetencija  koji će vam pomoći donijeti odluku, na linku:http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

http://www.cisok.hr- Stranica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK koji je otvoren za sve građane – bilo da ste učenik, student, roditelj, nezaposlena ili zaposlena osoba, poslodavac, učitelj ili bilo tko drugi – savjetnici i prostor CISOK-a na usluzi su za sva pitanja i nedoumice koje možete imati vezano uz razvoj vaše karijere, a sve usluge CISOK-a su besplatne.

 

Kako se provode upisi? - upute za učenike

 

Upisi se provode elektronski putem web stranice  http://www.upisi.hr  - Stranica Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. Na toj poveznici naći ćete najnovije informacije i dokumente vezene uz upise. 

1. KORAK: ŠKOLA MI DODJELJUJE ELEKTRONIČKI IDENTITET - CARNET korisničko ime i lozinka

2. KORAK: SMS-OM DOBIVAM PIN – prilikom prve prijave ostavljam broj mobilnog telefona na koji mi stiže pin za prijavu u sustav. Kako bi se osigurala točnost cijeloga postupka rangiranja na programe obrazovanja, kandidati su dužni provjeriti osobne podatke, ocjene iz osnovne škole te, ako ih posjeduju, rezultate državnih i međunarodnih natjecanja, kao i sve ostale upisane podatke koji se nalaze u sustavu NISpuSŠ-u.

3. KORAK: BIRAM 6 ZANIMANJA I REDAM IH PREMA SVOJOJ ŽELJI. 

U ljetnom i jesenskom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi program obrazovanja koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Prilikom prijave pojedinoga programa obrazovanja potrebno je odabrati prvi i drugi strani jezik i izborne predmete između ponuđenih stranih jezika i izbornih predmeta koji se u srednjoj školi predaju.

4.  KORAK: SUSTAV PRAVI POREDAK – gledam svoj plasman i najbolji izbor, određujem prioritet. Lista prioriteta može se mijenjati do  zaključavanja liste.

5. KORAK:  POTPISUJEM PRIJAVNICU S RODITELJEM

Za učenike završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje njihov razrednik. Učenici osnovnih prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, donose u svoju školu razredniku.

6. KORAK:  POTPISANU PRIJAVNICU DONOSIM U ŠKOLU  – Provjerim s razrednicom je li prijavnica označena u sustavu. 

7.KORAK: UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u sklopu upisne kvote.  Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a,  koju si dužan dostaviti u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa. 

Nakon što učenik potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. 

 

 


  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju