preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 355395
Ovaj mjesec: 1367
Ovaj tjedan: 46
Danas: 45

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Vijesti

Festival tolerancije

Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije (16.11.) i  Međunarodni dana djeteta (20. 11.) projektom Festival tolerancije. Igrali smo se, pričali o sreći, pokazali kako biti tolerantan,  glumili i zabavili se. 


U okviru projekta Festival tolerancije koji drugu godinu za redom provodi školska pedagoginja održane su pedagoške radionice „Sretno dijete“. Djeca su imala priliku u školu donijeti svoje najdraže igračke, predstaviti ih svojim prijateljima i učiteljima. Govorili su zašto ih vole i zašto ih čine sretnima. Tom prilikom od djece smo saznali što je sreća, kako izgleda sretna škola i kakvi bi oni učitelji bili da im učenici budu sretni. U igri sa svojim najdražim igračkama učenici su osmišljavali igrokaze. Svojim kreativnim i maštovitim igrokazima pokazali su kako se ponašaju tolerantna djeca.

U projekt su se uključili i članovi Vijeća učenika koji su izradili čestitku za sve učenike, pisali poruke za uspješnije učenje i sretniju školu te razgovarali o problemima koji muče djecu u školi. Članovi Vijeća zaključili su na koje načine mogu pomoći svojim prijateljima iz razreda.  

Učenici četvrtog razreda sudjelovali su u natječaju Oboji svijet tolerancijom u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. Snimili su i poslali igrokaz „Uđimo u bolji svijet“.

Iako je Festival tolerancije počeo u studenom povodom Međunarodnog dana tolerancije (16.11.) i  Međunarodnog dana djeteta (20. 11.), njegove aktivnosti nastavit će se i dalje. Svrha projekta je učiniti našu školu sretnim mjestom gdje će se djeca i odrasli osjećati sretno, učiti i raditi na načine na koje vole, uvažavati se, prihvaćati i poštivati međusobno, a nastale probleme zajedno rješavati.

Malo povijesti!  wink

Međunarodni dan  tolerancije obilježava se od 1996. godine 16. studenog na inicijativu UNESCO-a koji kaže: „Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. To nije samo moralna dužnost, to je također politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira.“.

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 20. Studenog 1959. usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. „Konvenciju o pravima djeteta“. Od 20. Studenog 1989. U cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta kojim se želi senzibilizirati javnost za potrebe djece te promicati zaštitu i unaprjeđenje dječjih prava.  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Monika Zrakić   datum: 22. 11. 2017.

 


  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju